DELAN ® 700 WDG

Preventivni kontaktni fungicid.
Oblik formulacije: vododispergirajuće granule (WG).

DELAN ® 700 WDG namijenjen je za suzbijanje bolesti:

jabuke

— krastavosti u koncentraciji 0,5 – 0,75% kg/ha.
Količina sredstva veća od 0,5 kg/ha može se koristiti samo 3 puta tijekom vegetacije, dok se količina sredstva od 0,5 kg/ha može koristiti najviše 6 puta tokom vegetacije.
Sredstvo se može koristiti od faze otvaranja pupova do faze kada su plodovi dostigli 90% maksimalne veličine (BBCH 53 – BBCH 79).

marelice, breskve i nektarine

— šupljikavosti lista, krastavosti ploda i sušenja pupova u količini od 0,5 – 0,7 kg/ha.
Tretiranje u fazi otvaranja pupova (BBCH 53) djeluje na šupljikavost i krastavost, no bolest se najčešće suzbija od faze zametanja plodova (BBCH 71).
Tretiranje nakon berbe doprinosi zaštiti od bolesti. Takvo tretiranje preporučljivo je provesti od faze početka otpadanja lišća (BBCH 93) do potpunog otpadanja lišća (BBCH 97).
Sredstvo se može koristiti najviše 3 puta tokom vegetacije i najviše jednom nakon berbe.

trešnje

— šupljikavosti lista, kozičavosti lista, uvijenosti i sušenja lišća u količini od 0,5 – 0,7 kg/ha. Kozičavost, uvijenost i sušenje lišća se suzbija od završetka cvatnje (BBCH 67), a šupljikavost lista se obično suzbija od faze zametanja
plodova (BBCH 71). Tretiranje nakon berbe u fazi kada su listovi još zeleni (BBCH 91) pokazuje učinak na sve tri bolesti.
Sredstvo se na trešnji može koristiti najviše 3 puta tokom vegetacije i najviše jednom nakon berbe.

Kao preventivni fungicid, primjenjuje se u redovnom programu integrirane zaštite biljaka od bolesti i to u razmaku od 5 – 14 dana za jabuku i krušku te 7 – 14 dana za marelicu, breskvu, nektarinu i trešnju. Razmak je potrebno prilagoditi uvjetima za razvoj bolesti.
• Viša količina sredstva preporučuje se u razdobljima jakog pritiska bolesti, na osjetljivim sortama i u područjima gdje se bolest redovito javlja u jačem intenzitetu.
• Utrošak vode prilagođava se bujnosti i gustoći nasada, fenofazi i stroju za primjenu pesticida.
• Uobičajeni utrošak škropiva u voćarstvu kreće se od 200 do 1500 l/ha.
• Ne tretirati plodove breskve, marelice i nektarine zbog izražene perzistentnosti.
• Ne smije se miješati s uljnim, lužnatim i sumpornim sredstvima.
• DELAN® 700 WDG najbolje rezultate postiže ako se koristi preventivno (prije početka razvoja bolesti).
• DELAN® 700 WDG u kombinaciji s pripravkom STROBY® WG u zaštiti jabuke osigurava produženo djelovanje i sprječava pojavu rezistencije.
KARENCA:

21 dan za trešnju
28 dana za marelicu, breskvu i nektarinu
42 dana za jabuku i krušku

Dostupan je u pakiranju od 0,05 kg i 1 kg.

Kategorija:
Dostava
Dostavu vršimo putem kurirske službe koje obavlja usluge transporta. Vrijeme dostave obično traje u vremenskom rasponu od 24 do 48 sati, ukoliko ne postoje druge prepreke o kojim ćemo naše kupce blagovremeno obavijestiti.