Krastavac “Darina F1” – (Cucumis sativus)

Zaista jedna od najzahvalnijih hibridnih sorti krastavca, odličan je za uzgoj u plasteniku, nije gorak i ekstremno je prinosan. Takođe ovaj krastavac je veoma otporan na bolesti i tamno zelene je boje.

Krastavac je jednogodišnja zeljasta biljka i pripada porodici Cucurbitaceae. Gaji se kao salatni krastavac na otvorenom polju i u staklenicima i plastenicima, i kao industrijski (kornišon). Konzumira se u svježem stanju i kao kiseli krastavac. Male je kalorične vrijednosti.

Krastavac ima slabo razvijen korijenov sistem, koji u zemljište prodire vrlo plitko od 5-25 cm. Stablo (vreže) je puzavo, razgranato, dužina stabla zavisi od sorti i uslova gajenja. Dužina može biti i do 3 m. Listovi su krupni, a sa donje strane poneke sorte imaju i bodljikaste izrasline. U pazuhu listova izrastaju bočni izdanci koji se kod nekih sorata uklanjaju ili ostavljaju za plod.

Kategorije: ,
Dostava
Dostavu vršimo putem kurirske službe koje obavlja usluge transporta. Vrijeme dostave obično traje u vremenskom rasponu od 24 do 48 sati, ukoliko ne postoje druge prepreke o kojim ćemo naše kupce blagovremeno obavijestiti.